Det billigaste och snabbaste sättet att hitta alla byggvaror du behöver!

Meny

Detta är Byggvarulistan

Vi på Byggvarulistan brinner för byggvaror. Byggvarulistans filosofi är att konsumenten lättare ska hitta både priser och förstå de olika kvalitetsskillnaderna på basbyggvaror på den svenska byggvaruhusmarknaden.

Byggvarulistan är en oberoende jämförelsesida som riktar in sig mot Gör-Det-Själv-marknaden. Konsumentens ska hitta e-handlare, fysiska byggvaruhus och kunna få en prisöversikt på hela sitt byggprojekt. Tjänsten jämför både samma artikel och ger också alternativ artikel beroende på vad användaren ställer för krav i sökningen.

Idag har vi samlat ca 900 av det vanligaste basbyggvarorna som jämförs i de svenska byggvaruhusen. Vi fyller kontinuerligt på med nya kategorier. Konsumenten väljer om den vill jämföra priser och utbud lokalt, regionalt eller på riksplanet.

Historien om Byggvarulistan

Tankarna tog sin början under 2008 när Magnus Svensson började renovera sitt hus från 1917 och märkte vilken skillnader det kunde vara både på pris och kvalité från de olika byggvaruhusens utbud. Det var tidskrävande att sitta och kolla runt på priser och alla aktörer då hade inte ens en fungerande hemsida. Under de senaste åren har marknaden mognat digitalt och är nu en miljardindustri. Under våren 2013 bildades Byggvarulistan i Sverige AB, och kodningen startades för att skapa den tjänst som finns idag.

Från januari 2015 drivs Byggvarulistan av Magnus Svensson och Patrik Dahlén.

Kontakt

För mer information om Byggvarulistan kontakta oss gärna på

Org nr

556929-1635

Styrelse

Fredrik Malmström, ordförande och Investment manager vid Almi Invest. Fredrik har under de senaste 15 åren jobbat med investeringar i start-ups i olika konstellationer. Övriga styrelseuppdrag: Donya Labs, Wematter, Fundcurve, Edeva m fl.
Cecilia Bratt, styrelseledamot och delägare. Som COO på Billogram och tidigare i ledande befattningar på rabattsajten Groupon står hon mitt i den digitala myllan.
Patric Blixt, styrelseledamot och delägare. Patric Blixt har ett förflutet som marknadschef på bland annat Pricerunner, Rebtel och Klarna samt som entreprenör med företag som Smarto, Swedish Hasbeens och Shipwallet. Han är idag även affärsängel med ett flertal investeringar bakom sig.
Stefan Björck, styrelseledamot och delägare. Stefan har jobbat i byggbranschen sedan 80-talet, de sista tio som koncerninköps- och logistikchef på Peab, en av Sveriges största byggkoncerner.
Lena Sundqvist, styrelseledamot. Har en lång erfarenhet inom byggbranschen med chefspositioner inom handel med byggvaror, produktinformation och standarder.
Magnus Svensson, VD, styrelseledamot och grundare. Magnus har en lång bakgrund från reklambranschen där han under flera år arbetat med att utveckla kundernas digitala närvaro. Han har en god bild av byggvaruhandeln och dess framtida utmaningar kring omställningen till e-handel.
Patrik Dahlén, CIO, adjungerad och delägare. Utvecklare och lösningsarkitekt med lång bakgrund som konsult i Stockholm med erfarenhet inom en mängd olika branscher.